Nahajate se na: Svetovanje >> Predstavitev ...

Koledar dogodkov

 
« Marec 2018 »
PoToSrČePeSoNe
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

E-novice

Odjava

Vnesite vaš elektronski naslov in dobivali boste nasvete farmacevta, novosti in ostala obvestila v vaš elektronski nabiralnik.
Predstavitev farmakoinformativne službe

Farmakoinformativna služba je samostojna enota, kjer skrbimo za pretok strokovnih in regulatornih informacij na različnih ravneh: med lekarnami znotraj celotnega zavoda in tudi med lekarnami in proizvajalci zdravil, lekarnami in ostalimi izvajalci zdravstvenih storitev ter drugimi institucijami. Pri pridobivanju informacij in pojasnil o zdravilih in medicinsko tehničnih pripomočkih sodelujemo z Javno agencijo RS za zdravila in medicinske pripomočke, Lekarniško zbornico Slovenije, Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Ministrstvom za zdravstvo Republike Slovenije, s proizvajalci zdravil v Sloveniji in predstavniki tujih proizvajalcev zdravil ter s Fakulteto za farmacijo. Pomemben vir informacij predstavljajo tudi domača in tuja strokovna literatura ter strokovne spletne vsebine.

V okviru projekta neodvisna farmakoinformativna dejavnost za strokovno javnost spodbujamo intenzivnejši, hitrejši in bolj sistematičen prenos informacij med strokovnimi zdravstvenimi delavci, zlasti med lekarniškimi farmacevti in zdravniki, kar se posledično odraža tudi na kakovosti in varnosti zdravljenja z zdravili.

Pomemben dej dejavnosti farmakoinformativne službe predstavlja svetovanje laični javnosti. Svetujemo o pravilni in varni uporabi zdravil in drugih izdelkov, namenjenih ohranjanju in varovanju zdravja, zdravstvenih težavah, primernih za samozdravljenje ter zdravemu načinu življenja. Farmacevtove nasvete objavljamo tudi na spletni strani Gorenjskih lekarn v rubriki Svetovanje in v lokalnih medijih. V sodelovanju s farmacevti Galenskega laboratorija Gorenjskih lekarn skrbimo za izdelavo in posodobitev informativnih lističev.

Zaposleni v Farmakoinformativni službi odgovarjamo na vprašanja laične javnosti, zastavljena preko telefona 04 20 16 133 in elektronskega naslova info@gorenjske-lekarne.si, ki je objavljen tudi na spletni strani Gorenjskih lekarn v rubriki Vprašajte farmacevta. Z namenom informiranja širše javnosti nekatera vprašanja in odgovore lekarniškega farmacevta objavimo tudi na spletni strani v rubriki Farmacevt odgovarja.

V farmakoinformativna služba skrbimo tudi za podporo izvajanju programov farmacevtske skrbi ter splošne preventivne dejavnosti v lekarniških enotah Gorenjskih lekarn, še zlasti pri projektih Dan slovenskih lekarn, Vprašaj o svojem zdravilu ter aktivnostih po koledarju Svetovne zdravstvene organizacije.

Zaposleni v Farmakoinformativni službi sodelujemo tudi pri izvedbi praktičnega usposabljanja študentov farmacije, v poletnih mesecih tudi študentov iz tujine, ter aktivno sodelujemo na internih in nacionalnih izobraževanjih.

S svojim delom želimo kar največ prispevati k varovanju in ohranjanju zdravja ter promociji lekarniške stroke, lekarn in lekarniških poklicev.


Anketa


Iskanje