Novice

Prilagojeni urniki lekarn

23. 03. 2020

Obveščamo vas, da smo v skladu s priporočilom Ministrstva za zdravje glede možnih sprememb v organiziranosti dela v lekarnah ter lekarniške dejavnosti v povezavi z izvajanjem zaščitnega ukrepa za namen preprečevanja širjenja okužb s korona virusom, spremenili odpiralne čase naših lekarn. Pomemben vzrok za skrajševanje delovnega časa lekarn je tudi nejasnost pri zagotovitvi zaščitne opreme za zaposlene. Trenutno smo prepuščeni volji dobaviteljev oziroma proizvajalcev zaščitne opreme in od njih le to kupujemo v izredno majhnih količina po ekstremno visokih cenah. Za naslednji teden pa nimamo več zagotovila, da bomo zaščitno opremo za zaposlene sploh dobili.
Lekarne so od sobote, 21.3.2020 do nadaljnjega oz. v času izrednih razmer odprte po urnikih, ki so na naši spletni strani.

Ukinjena nočna dežurna služba

19. 03. 2020

Zaradi pandemije je od 19. 03. 2020 dalje ukinjena NOČNA DEŽURNA SLUŽBA. Nujna zdravila se lahko prevzame v Lekarni Kranj, Bleiweisova cesta 8, vsak dan le do 22.00.
DNEVNA DEŽURNA SLUŽBA je organizirana ob nedeljah in praznikih po urniku:
Lekarna Jesenice od 9.00 do 17.00
Lekarna Škofja Loka od 9.00 do 17.00
Lekarna Kranj od 8.00 do 22.00

Vračanje zdravil v lekarne

17. 03. 2020

Spoštovani, 
Zaradi močno povečanega obsega dela po celotni verigi distribucije zdravil, se v tem obdobju vsi ukvarjamo le z najnujnejšimi zadevami. To je preskrba z zdravili. Vse ostale aktivnosti, ki jih sicer izvajamo, so začasno ustavljene. Med drugim tudi vračanje starih in neuporabljenih zdravil v lekarne. Vračanje bo ponovno steklo takoj, ko se zadeve umirijo.

Hvala za razumevanje. 
 

Dostava paketov v času izrednih razmer

16. 03. 2020

Pozdravljeni,
 Najprej naj vam zaželimo veliko zdravja.
 V trenutnih razmerah je v našem fokusu v prvi vrsti zdravje in dobro počutje naših zaposlenih, naših pošiljateljev in vas - prejemnikov paketov. Zato smo sprejeli nekaj nujnih ukrepov za dostavo v izrednih razmerah. Ob tem potrebujemo vašo podporo.
Prosimo vas za sodelovanje ob novem načinu prevzema in dostave v času izrednih razmer.
1. Dostava paketov bo potekala na prostem in brez kontaktov z upoštevano razdaljo 1,5 metra. GLS kurirji ne bodo vstopali v zaprte prostore ob dostavi paketa. Prejemnik paketa naj prevzame paket zunaj.
2. Prevzem paketov poteka izključno na prostem. GLS kurirji ne bodo vstopali v pisarne, skladišča in druge prostore. Predaja poteka brez kontaktov z varnostno razdaljo 1,5 metra.
3. Prejemniki paketov se v čim večjem številu odločite za plačilo direktno spletnemu trgovcu (s plačilom po predračunu ali s plačilnimi karticami), da zmanjšamo število paketov z odkupnino in s tem število stikov ob plačilu po povzetju. 
4. Prejemniki paketov se v čim večjem številu odločite za dostavo na dogovorjeno mesto ali za dostavo v GLS Paketomat. Dostava na dogovorjeno mesto pomeni, da prejemnik ne podpiše prevzema in da lahko kurir pusti paket npr. pred vrati, na terasi, za ograjo, ipd.. GLS Paketomati omogočajo brezkontaktni prevzem paketa na 70-ih lokacijah po vsej Sloveniji.
5. Če paketa ne bo možno dostaviti niti brezkontakno na naslovu niti preko GLS Paketomata, se bo paket takoj vrnil k pošiljatelju. Paketi ne bodo čakali prejemnikov na osebni dvig v GLS paketnem centru.
 Še naprej natančno spremljamo situacijo in vas bomo sproti obveščali o naših ukrepih. Vsem svetujemo, naj sprejmejo previdnostne ukrepe za zmanjšanje tveganja za okužbo.
 Vsem nam želimo veliko zdravja.
 Borut Zorič
Direktor GLS Slovenija
 

Dostava paketov preko spletne lekarne v času izrednih razmer

16. 03. 2020

V trenutnih razmerah se lahko zgodi, da boste naročeni paket prejeli z enodnevnim zamikom.

Na tem mestu vas prosimo za strpnost in razumevanje.

Omejeno izdajanje zdravil

16. 03. 2020

Z odredbo ministra za zdravje je omejeno izdajanje zdravil brez recepta na 1 pakiranje na osebo. 

Zdravila na recept se lahko izdajajo v količinah, ki zadoščajo za obdobje enomesečnega zdravljenja.

Možnost naročanja zdravil za samozdravljenje preko spleta tudi v primeru izbruha novega koronavirusa

10. 03. 2020

Preko spletne lekarne se lahko naročajo zdravila za samozdravljenje, prehranska dopolnila, medicinski pripomočki in kozmetika. S tem se izognemo stikom z drugimi ljudmi, obisku v lekarni in upoštevamo priporočila za zaščito zdravja. Upoštevati pa je treba, da so izdelki, naročeni do 12 ure, dostavljeni naslednji delovni dan (razen ob vikendih in praznikih).

V primeru akutne bolezni, ko bolnik dejansko potrebuje zdravila takoj, naročanje preko spleta ni smiselno. V takem primeru je najboljše, da se v lekarno napoti zdrave svojce ali druge zdrave osebe. V kolikor to ni možno, pa je potrebno ob vstopu v lekarno takoj prositi za zaščitno masko in si razkužiti roke. Upoštevati je potrebno zaščitno razdaljo 1,5m od ostalih prisotnih v lekarni.

Hvala za razumevanje in sodelovanje.

Obvestilo za obiskovalce lekarn

28. 02. 2020

Spoštovani,

Zaradi povečane pojavnosti okužb dihal in trenutne epidemiološke situacije v svetu in v Evropi vas naprošamo, da v primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanete doma. Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo. 

Priporočamo, da je oseba, ki bo vaša zdravila prevzela, seznanjena z vso terapijo, ki jo prejemate, saj bo tako lažje svetovati glede ustrezne uporabe zdravil. 
    
S takšnimi ukrepi boste pripomogli k preprečevanju širjenja okužb dihal. 

Hvala za razumevanje in sodelovanje.
 

Mesečni nasveti Gorenjskih lekarn

Za prejemanje aktualnih vsebin v obliki nasvetov, novic in obvestil o dogodkih, se lahko naročite na naše e-novice.