Homeopatija

close

Vprašanje

Zanima me, ali je v kateri od vaših lekarn mogoč posvet o homeopatskem zdravljenju in koliko tak posvet stane? Koliko okvirno stanejo homeopatska zdravila?


Odgovor

Homeopatska zdravila so na voljo v večini lekarniških enot Gorenjskih lekarn. Homeopatsko zdravljenje sodi med alternativne metode zdravljenja. Izbira zdravila je zelo individualna, zato je oseben posvet s farmacevtom z dodatnimi znanji s področja homeopatije nujen za kakovostno svetovanje. Svetujem, da se osebno oglasite v eni od naših lekarn, kje so zaposleni magistri farmacije z dodatnimi znanji s področja homeopatije. Cena homeopatskih zdravil  je odvisna od potence in količine zdravila (okvirno od 11 do 15 eurov). Posveta dodatno ne zaračunavamo.


Datum priprave informacije: Januar, 2019
Pripravil-a: mag. Nina Pisk, mag. farm., spec. klin. farm.

V primeru dodatnih vprašanj ali nejasnosti prosimo, da nam ponovno pišete ali nas pokličite v Farmakoinformativno službo Gorenjskih lekarn na telefon: 04 20 16 133.

close

Vprašanje

Več let že uporabljam homeopatska zdravila. Zanima me, katero mi svetujete pri stresnem potenju pri nastopih pred občinstvom?


Odgovor

S homeopatskim zdravljenjem ste torej dobro seznanjeni, zato vam je najbrž znano, da je pogovor o simptomih ključen za izbiro pravega zdravila. Glede na to, da ste navedli kot glavna simptoma potenje in stres oz. strah pred nastopanjem, bi se vašim simptomom najbolj približalo homeopatsko zdravilo Gelsemium sempervirens. Za bolj izčrpno svetovanje vam predlagam, da se oglasite v eni izmed naših lekarn. Priporočljivo je, da predhodno po telefonu preverite, če je v enoti dosegljiv farmacevt z dodatnimi znanji iz homeopatije.


Datum priprave informacije: Maj, 2017
Pripravil-a: Polona Gabrovšek, mag. farm.

V primeru dodatnih vprašanj ali nejasnosti prosimo, da nam ponovno pišete ali nas pokličite v Farmakoinformativno službo Gorenjskih lekarn na telefon: 04 20 16 133.

Mesečni nasveti Gorenjskih lekarn

Za prejemanje aktualnih vsebin v obliki nasvetov, novic in obvestil o dogodkih, se lahko naročite na naše e-novice.