Negovalna kozmetika

close

Vprašanje

Kako odstranim (zmanjšam) starostne pege (lise)?


Odgovor

V tem letnem času prednostno svetujemo ukrepe, s katerimi preprečimo nastanek novih starostnih peg. Le te največkrat nastanejo zaradi prekomerne izpostavljenosti kože sončnim žarkom. Svetujemo izogibanje pretirani izpostavljenosti soncu ter skrb za zaščito kože pred soncem s pravilno uporabo izdelkov z visokim zaščitnim faktorjem (npr. vsaj zaščitni faktor 30).

Na voljo so tudi kozmetični izdelki, s katerimi lahko dosežemo, da pege bledijo ali preprečijo njihov nastanek. Praviloma se po nanosu teh izdelkov ne sme izpostavljati soncu, zato se svetuje njihova uporaba v tistih letni časih, ko je manj sonca oziroma zvečer. Ti izdelki so na voljo tudi v naših lekarnah, zato svetujemo, da obiščete eno od naših lekarn, kjer vam bomo tudi svetovali o pravilni uporabi teh izdelkov.


Datum priprave informacije: Maj, 2020
Pripravil-a: mag. Nina Pisk, mag. farm., spec. klin. farm.

V primeru dodatnih vprašanj ali nejasnosti prosimo, da nam ponovno pišete ali nas pokličite v Farmakoinformativno službo Gorenjskih lekarn na telefon: 04 20 16 133.

close

Vprašanje

Imam težavo s tanko rdečo kožo na licih (žilice) in nad obrvmi. Ali za to priporočate kakšen izdelek?


Odgovor

Med izdelki našega galenskega laboratorija sta za nego občutljive kože, nagnjene k rdečici, primerna Kremo za občutljivo kožo in Tonik za suho in občutljivo kožo. Na voljo pa imamo tudi izdelke drugih kozmetičnih linij. Predlagam, da se oglasite vam najbližji lekarniški enoti, kjer vam bomo svetovali pri izbiri za vas najprimernejšega izdelka. V kolikor bi radi kreme pred nakupom preizkusili, imamo na voljo tudi testne vzorčke.


Datum priprave informacije: December, 2018
Pripravil-a: Maruša Cvek, mag. farm.

V primeru dodatnih vprašanj ali nejasnosti prosimo, da nam ponovno pišete ali nas pokličite v Farmakoinformativno službo Gorenjskih lekarn na telefon: 04 20 16 133.

Mesečni nasveti Gorenjskih lekarn

Za prejemanje aktualnih vsebin v obliki nasvetov, novic in obvestil o dogodkih, se lahko naročite na naše e-novice.